Hrvatska verzijaEnglish version

Kontakt

Pinklec d.o.o.
Šaša 25, 42253 Bednja, Hrvatska
info@pinklec.hr
www.pinklec.hr
mobitel: 091 1771 614

Zabavno-edukacijski izlet „Doživi Zagorje“

Ako posjećujete Trakošćan, prilikom obilaska dvorca vidjet ćete svu raskoš života plemstva kroz protekla stoljeća. Međutim, nakon toga možete vidjeti još više. Na području Bednje ili u bednjanskom kraju, u okolici Trakošćana, može se vidjeti kako su živjeli podanici trakošćanskog plemstva.
 
Izlet „Doživi Zagorje“ nudi nastavak priče o Trakošćanu, ali na potpuno drugačiji način. Nudi doživljaj Hrvatskog zagorja u kojem nikad nije bilo obilja, ali je uvijek bilo veselja. To je siromašan kraj koji ne može ponuditi puno u materijalnom smislu, ali može pružiti ono po čemu je vjekovima poznat: osjećaj da si dobrodošao, onaj poznati zagorski „Dobro mi došel prijatel“.
 
„Doživi Zagorje“ je zapravo grupni obilazak četiri zagorske klijeti čiji je glavni alat ono po čemu su one poznate – zagorski štimung. Zbog toga uz obaveznog turističkog vodiča tu grupu prate i pravi domaći mužikaši, s tradicionalnim violinama i bajsovima. Izlet u trajanju od oko 5 sati obilazi brege koji obuhvaćaju bednjansku kotlinu, pri čemu se prezentira priča o isprepletenostima bednjanskog kraja, kulturnoj baštini i znamenitostima, poznatom bednjanskom govoru i glazbi, okolnim gorama, crkvama i legendama.
 
Izlet kreće iz Trakošćana s kombi vozilima. U prvoj klijeti se gostima nudi rakija, zagorski štrukli, domaći kolači, a također se može vidjeti i obiteljska etnografska zbirka. U drugoj klijeti je hrana bazirana na mesu, a kao dodatna opcija u ponudi je domaći pečeni „Purek u Bednje“ s mlincima. U trećoj klijeti je naglasak na domaćem siru, u četvrtoj opet na mesu. U svim klijetima se nudi vino u neograničenim količinama, a kroz cijelo putovanje grupu prati prava domaća zagorska glazba koja daje potpuni doživljaj. Izlet završava opet u Trakošćanu, gdje se gostima postavlja jednostavno pitanje: „Jeste li doživjeli Zagorje?“
 
Dolazak na izlet „Doživi Zagorje“ pokazat će Vam da se u bednjanskom kraju još uvijek može naći, ali i doživjeti, originalno Zagorje kakvo je nekada bilo, toliko puta opisano u brojnim zagorskim pjesmama.
 
 
Više informacija na www.pinklec.hr
  
 
28.04.2017.  u 22  sati
7,5°C

>> Opširnije na www.bednja.hr
 
 
 
© 2010. TZ Trakoscan - Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media