Hrvatska verzijaEnglish version

Festival pučkog teatra „REGA“

Festival pučkog teatra „REGA“ (skraćenica od Regionalni amaterizam u pučkom teatru) je kulturna manifestacija nastala na inicijativu Županijskog poglavarstva Varaždinske županije 2007. godine. Cilj festivala je obnoviti tradiciju pučkog teatra u Varaždinskoj županiji.

Osnovna ideja cijelog festivala je jednostavna: održati što više predstava na što više lokacija u jednom danu i na taj način obnoviti tradiciju pučkog teatra kao najizravnijeg oblika komuniciranja glumaca-amatera s publikom koji je pomalo počeo gubiti popularnost pred naletom novih tehnologija.
 
Festival je 2007. godine prvi puta organiziran samo na području općine Bednja, i od tada se pod motom „Ide Rega preko brega“ festival širi na sve dijelove Varaždinske županije. „REGA“ se održava u drugoj polovici studenog i svake godine bilježi sve veću popularnost i posjećenost. Na „REGU“ dolaze glumiti amaterske skupine iz cijele sjeverozapadne Hrvatske, a posebno veseli to što se svake godine na „REGI“ pojavljuje sve više amaterskih skupina iz Varaždinske županije.

 

 
28.04.2017.  u 22  sati
7,5°C

>> Opširnije na www.bednja.hr
 
 
 
© 2010. TZ Trakoscan - Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media