Hrvatska verzijaEnglish version

PRVI SVIBANJSKI IZLET U TRAKOŠĆANU
Düöđeta u nujljiepši kemaučeko svieto!

Općina Bednja u suradnji s Turističkom zajednicom, Muzejskom ustanovom Dvor Trakošćan i hotelom Trakošćan u petak, 1. svibnja, nastavlja dugu tradiciju sjajnih prvosvibanjskih okupljanja koja se, kao velika turistička manifestacija posljednjih godina promiče pod nazivom Prvi svibanjski izlet u Trakošćanu. Budući da je biser Hrvatskoga zagorja destinacija koju na Praznik rada posjećuju tisuće turista i izletnika, organizatori su osmislili bogat zabavni i atrakcijski program koji bi im toga dana trebao uljepšati boravak u Trakošćanu.

A program će početi oko 11 sati nastupom Limene glazbe DVD-a Bednja i Limene glazbe iz Lobora te predstavljanjem raznih tradicijskih vještina na trgu starih zanata podno dvorca. Posjetitelje će tu dočekati lončari i tokari, postolari i kovači, tkalje na tkalačkom stanu i čipkarice, udruge i OPG-ovi s ponudom raznih zanimljivih i domaćih izvornih proizvoda, uključujući i cekere i drvene igračke. Moći će se vidjeti i nastupi streličara, a zapušu li s Ravne gore povoljni vjetrovi, poletjet će i zmajari.
 
Sve namjernike očekuje i besplatni grah iz kotlića, tradicionalna radnička prvosvibanjska delicija za koju vrijedi malo postajati u redu. Dakako, za one koji budu htjeli nešto više, na raspolaganju će biti bogata ponuda trakošćanskih hotelijera i ugostitelja.
 
Na bini će se i svirati, a za glazbeni štimung zaduženi su Kavaliri i lokalni KUD-ovi.
Na lijepu šetnju Trakošćanom i na već poslovičnu dobru zabavu u neformalnom ozračju proslave organizatori sve građane pozivaju svojim uobičajenim srdačnim pozdravom: Düöđeta u nujljiepši kemaučeko svieto – Dođite u najljepši komadić svijeta, u bednjanski kraj!

 

24.04.2015.

   


 
28.04.2017.  u 22  sati
7,5°C

>> Opširnije na www.bednja.hr
 
 
© 2010. TZ Trakoscan - Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media